وبسایتها چندین سال هستند که در دنیا وجود دارند و تا به امروز هم به فعالیت خود ادامه دادهاند، اما این چند سال اخیر تعداد آنها بسیار بیشتر از قبل شده است و بسیاری از صاحبان وبسایتها نمیدانند که چطور تولید محتوا کنند و مخاطبان زیادی را به سمت وبسایت خود بکشانند؛ به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که به 10 نکته مهم در تولید محتوا وبسایت اشاره کنیم تا شما راحتتر پشت سیستم خود بنشینید و کلمات را در کنار هم قرار دهید؛ درصورتیکه از این 10 نکته مهم در تولید محتوا وبسایت خود بهره ببرید میتوانید بهوضوح تأثیر آن را روی بازدیدهای وبسایت خود ببینید، پس در ادامه با ما همراه باشید.
بسیاری از مالکان وبسایت فقط کمی سردرگم هستند و خودشان هم میدانند که چه نویسندههای ماهری هستند و میتوانند با مطالب خود مخاطبان را سرگرم کنند؛ به همین دلیل این 10 نکته مهم در تولید محتوا وبسایت به شما کمک خواهد کرد بهتر و کاربردیتر بنویسید؛ در ادامه با ما همراه باشید تا به 10 نکته مهم در تولید محتوا وبسایت اشاره کنیم.
همیشه موضوع یکی از اصلیترین نکتهها در تولید محتوا میباشد؛ بههرحال اول باید یک صورتمسئله باشد تا ما بتوانیم جوابی به آن بدهیم؛ متأسفانه یا خوشبختانه کاربران وبسایت اولین چیزی که از وبسایت شما میبینند موضوع مقاله است که شما باید سعی کنید آن را طوری انتخاب کنید که مخاطب با آن ارتباط بگیرد.
خیلی از افراد برای وقت خود ارزش زیادی قائل هستند و دوست ندارند یک محتوا را کامل بخوانند تا بفهمند که ارزشمند هست یا خیر و دوست دارند در اولین سایتی که باز میکنند جواب حاضر و آماده باشد؛ بنابراین موضوع را ملاک سنجش کیفیت مطلب قرار دادهاند و اگر موضوع جذاب باشد کاربر متقاعد میشود که مقاله جذابی در این سایت وجود دارد که باید تا آخر آن را بخوانم.
در واقع این اول راه است و حال شما باید طوری دست به قلم شوید که مخاطب را تا لحظه آخر در وبسایت خود حبس کنید؛ مطلب باید آنقدر جذاب باشد که اجازه ندهد مخاطب به همین راحتی سایت را ترک کند؛ یک داستان جذاب که همه ما دوست داریم بدانیم آخر داستان چه چیزی در انتظار ما و شخصیتهای داستان است.
از آنجایی که بیشتر سرچهای گوگل برای حل مشکل یا دریافت اطلاعات بیشتر است؛ از کلماتی استفاده کنید که حس کنجکاوی را در خوانندهایجاد کند؛ برای مثال راهنمای کامل خرید لباس این نوید را به خواننده میدهد که یک مقاله کامل در انتظار او است که میتواند در خرید لباس کمک کند و مشکلات را برای همیشه رفع کند؛ پس چرا که نه کاربر روی آن کلیک خواهد کرد.
آیا خودتان میدانید برای چه کسانی تولید محتوا میکنید؟ این موضوع میتواند خیلی به شما کمک کند تا محتوایی بنویسید که مخاطب را درون وبسایت شما نگه دارد؛ صادقانه بگویم خود من در وبسایتی که هیچکدام از کلمات آن را نمیفهمم نمیدانم، سعی میکنم از صفحه خارج شوم و وبسایت بعدی را باز کنم؛ بلکه مطالب آموزندهای درونش باشد.
شما نمیتوانید برای یک فرد بزرگسال یک متن بچهگانه بنویسید و این جا است که شناخت مخاطب کمک زیادی به نگارش شما میکند؛ پس اگر محتوا برای جوانها است بهتر است با لحن و گویش خودشان محتوا را بنویسید؛ اینگونه ارتباط بهتری با محتوا میگیرند و احتمال اینکه محتوا را تا انتها بخوانند بالا است.
در ضمن لازم به ذکر است که وبسایت جای بهرخکشیدن اطلاعات نیست؛ بههرحال مخاطب وبسایت شما را بازکرده تا چیزی یاد بگیرد یا مشکلش را حل کند؛ پس خواهش میکنم استفاده از کلمات سخت و جملات پیچیده ممنوع؛ مخاطب آمده مشکلش را حل کند نیامده یک ساعت در گوگل به دنبال معنی جملات شما باشد تا تازه بفهمد اصلاً موضوع از چه قرار است؛ مثلاً فکر کنید معلم انگلیسی بدون هیچ اطلاعی سعی داشته باشد به شما انگلیسی یاد بدهد.
سعی کنید جملات خود را به سادهترین و خواناترین شکل ممکن بنویسید تا هر خوانندهای با هر سطح سوادی متوجه صحبت شما شود؛ البته در زمینه مقالات تخصصی این بحث جدا است؛ بههرحال شخص یک زمینهای داشته که در حال خواندن یک مقاله تخصصی است.
طبق پژوهشهایی که انجام شده مخاطبان دوست دارند که با آنها با آمار و ارقام صحبت کنیم؛ همچنین استفاده از اعداد در موضوع میتواند به بهبود محتوا کمک کند؛ کلاً هر چیزی که به مخاطب تضمین بدهد که چه چیزی در انتظار او است میتواند جذاب باشد؛ برای مثال خود شما میدانید اگر این صفحه را باز کنید با 10 نکته مهم در تولید محتوا وبسایت طرف هستید.
آمار متن شما را موثقتر میکند؛ هرچه مخاطب از صحت صحبتهای شما مطمئنتر شود ارزش بیشتری برای مطلب قائل است و احتمال اینکه محتوا را تا ته بخواند بیشتر است؛ فرض کنید من که هیچچیز از اقتصاد نمیدانم بیایم برای شما درباره اقتصاد صحبت کنم و به شما بگویم چه کنید و چه نکنید، کی است که به حرف من گوش دهد؛ اما آیا همان حرف را وارن بافت بزند موضوع عوض نمیشود؟
نیت خود را پاک کنید، همه چیز که مادیات نیست؛ یکبار هم که شده سعی کنید با محتوای خود مشکل مخاطب خود را جدیتر بررسی کنید آنجا است که تأثیر این موضوع را خواهید دید؛ اصلاً خودتان را جای مخاطب بگذارید، دوست دارید یک مقاله را تا ته بخوانید که هیچ سودی برای شما ندارد؟
همیشه سعی کنید بهعنوان یک مرجع شناخته باشید و نه چیز دیگر؛ وقتی که وقت بگذارید و درباره موضوع تحقیق بیشتری کنید بار علمی مقاله شما بیشتر خواهد بود و مخاطب سود بیشتری از مقاله میبرد و مطمئن باشید که این به نفع شما است؛ همچنین این موضوع به پیشرفت شما کمک خواهد کرد.
وقتی که یک محتوای درست و اصولی بنویسید، خیلی از وبسایتها مقاله شما را منتشر کرده و بهعنوان منبع لینک شما را نیز قرار میدهند که این از نظر سئو میتواند خیلی به نفع شما باشد و بدون هیچ کلک و هزینهای بکلینک رایگان باارزش هم میگیرید.
خوشبختانه آنقدر الگوریتمهای گوگل پیشرفت کرده که با کمک آنها متن را که بخواند میتواند بهخوبی منبع اصلی را پیدا کرده و امتیاز ویژهای به آن بدهد پس بهتر است حتماً قبل از نوشتن مقاله حسابی تحقیق کنید تا پیشرفت سایت را به چشم خود ببینید.
در زمینه سایت متن به تنهایی کارساز نیست؛ ازآنجاییکه مطالب از روی صفحه مانیتور و گوشی خوانده میشوند کنار هم چیدن یک سری متن کنار هم خستهکننده خواهد شد زیرا چشم انسان خیلی زود خسته شده و کاربر تا انتها این مقاله را نمیخواند؛ پس نمیتوان مقاله سایت را با کتاب مقایسه کرد.
عکسها همیشه کارساز هستند، مخصوصاً اگر عکسی که انتخاب میکنید کاملاً با موضوع مقاله همخوانی داشته باشد و در جای مناسبی قرار گرفته باشد؛ به هر جال متن هرچقدر هم که ساده باشد برخی مواقع مغز ارور میدهد و نمیتواند آن را متوجه شود این در حالی است که اگر در همانها یک عکس مربوط وجود داشته باشد کاربر میتواند بهراحتی منظور شما را متوجه شود.
همچنین عکسها جنبه تزئین و زیبایی نیز دارند و از خسته شدن کاربر جلوگیری میکنند؛ زیرا دیگر کاربر با یک صفحه سفید که روی آن با رنگ مشکی چیزهایی نوشته شده باشد طرف نیست؛ عکس اگر گرافیکی یا طنز باشد میتواند تأثیر بیشتری داشته باشد؛ زیرا سرگرمکنندهتر است.
دقت کنید باز هم تکرار میکنم عکس مرتبط باشد؛ برای مثال برندارید یک جوک را در قالب عکس آماده کنید و در محتوای مربوط به گوشی بگذارید؛ این موضوع علاوه بر اینکه سودی ندارد، وبسایت شما را با بازخورد منفی نیز روبهرو میکند.
نوشتن محتوا بدون اینکه آن را طبقهبندی کنید خستهکننده است و موجب میشود محتوای شما بازخورد بدی بگیرد؛ و این تنها دلیلی بود که گوگل بحث هدینگها را پیش کشید؛ بهطوریکه این موضوع حتی روی سئو وبسایتها نیز تأثیرگذار است؛ پس بهتر است از هدینگها استفاده کنید.
هدینگها به محتوای شما ساختار میدهند؛ در بیشتر محتوا یک سری چیزها گفته میشود که به درد برخی از افراد نمیخورد؛ یا قبلاً در این باره خواندهاند و دوست ندارند دوباره آن را بخوانند؛ ازآنجاییکه وبسایت شما هدینگ ندارد مجبور است متن را دنبال کند که این یعنی بازخورد منفی برای مقاله شما.
هدینگها میتوانند راهنمای خوبی برای کاربران باشند؛ الان شما میدانید که در این بخش از مقاله ما درمورد هدینگها صحبت میکنیم؛ زیرا از این تیتر در مقاله استفاده کردهایم تا شما را راهنمایی کنیم؛ حال خیلیها در این باره میدانند و این بخش را رد میکنند.
شما با استفاده از هدینگ به کاربر خود اهمیت بیشتری دادهاید و این تنها چیزی است که گوگل از شما میخواهد؛ در یک جایی که جمله قشنگی نوشته شده بود و گفته بود که گوگل دارد هر روز تلاش میکند شبیه ما انسانها باشد، این در حالی است که نویسندگان ما هر روز تلاش میکنند؛ مانند ربات مقاله خود را بنویسند تا گوگل محتوای آنها را تأیید کند؛ درصورتیکه شما برای مردم مینویسید.
این موضوع خیلی بین نویسندهها جاافتاده است که هرچه محتوا طولانیتر باشد؛ از نظر گوگل ارزشمندتر است؛ این موضوع درست است و ما منکر آن نیستیم؛ علاوهبرآن محتوای طولانی مزایای خیلی زیادی برای وبسایت دارد که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد؛ اما طولانی بودن صرفاً موفقیت نیست.
اگر کمی در وب بچرخید میبینید که خیلی از محتواها هستند که 600 کلمه هم نیستند؛ اما در رتبه اول قرار دارند؛ پس چطور این اتفاق افتاده آنها که خیلی بلند نیستند پس چطور به این جایگاه دست یافتند؟ جواب ساده است؛ چون آنها بهتر از شما توانستند نیاز کاربر را پاسخ دهند پس گوگل نیز ارزش بیشتری برای آنها در نظر گرفته است.
زمانی بود که سایتها بر اساس ماهیت و موضوع دستهبندی میشدند؛ اما حال ابزارهای قدرتمندتری مانند موتور جستوجوگر گوگل روی کار آمدهاند که با سرچ یک کلمه هزاران سایت را به شما نشان میدهد که ما به این کلمات، کلمات کلیدی میگوییم.
قرار نیست که شما در گوگل توپ سرچ کنید و آن به شما لباس نشان دهد؛ بنابراین بهتر است در انتخاب کلمات کلیدی سایت خود دقت کنید؛ هزاران کلمات کلیدی هستند که ممکن است مربوط به حوزه کاری شما باشد؛ اما همه آنها به یک اندازه توسط مردم سرچ نمیشوند؛ شما باید کلماتی را انتخاب کنید که بیشترین سرچ را در میان مردم داشته است تا گوگل بتواند بیشتر شما را به کاربران فعال خود نشان دهد.
چه بخواهید پیش گوگل عزیز باشید و چه بخواهید مخاطبان زیادی را جذب سایت خود کنید، تنها راهکار آن این است که مشکلی تازه را با بهترین روش حل کنید؛ این تنها خواهش و خواسته گوگل و مخاطبانش از آنها است؛ یا باید مشکلگشا باشید یا بتوانید محتوای جذاب و سرگرمکننده تولید کنید.
صادقانه هیچکس وقت ندارد که یک محتوای بیارزش بخواند که نه سرگرمکننده است و نه بار علمی دارد که در آینده به کارش بیاید.
هر موضوعی دارای یک چارچوبی است که بر اساس هدف محتوا مشخص میشود و شما موظف هستید صرفاً فقط درباره آن موضوع بنویسید و مخاطب هم روی سایت شما کلیک کرده درباره همان موضوع مطلب بخواند و انتظار ندارد از اعتمادش سو استفاده کنید.
برای مثال شما دارید درباره 10 نکته مهم در تولید محتوا وبسایت صحبت میکنید؛ یکدفعه بحث را عوض کرده و موضوع را به سمت قوانین فوتبال میبرید؛ خب مسلماً این موضوع برای هیچ مخاطبی حتی خود شما نیز قابلقبول نیست.
جمعبندی
در نهایت با 10 نکته مهم در تولید محتوای وبسایت آشنا شدیم تا بتوانیم یک محتوای اصولی و ارزشمند بنویسیم تا بتوانیم با کمک این مقاله ورودیهای زیادی را داشته باشیم و سایت خود را پررونقتر کنیم؛ شما میتوانید دانهدانه این نکات را اجرا کرده و بهصورت تکی تأثیر آنها را روی وبسایت خود مشاهده کنید؛ البته وقتی این نکات در کنار هم هستند قدرت بیشتری دارند و میتوانند بهتر باعث پیشرفت وبسایت شما شوند؛ پس بهتر است به این تکنیکها دقت کنید.
برای اطلاع از مقالات، جشنوارهها و اخبار سامانه پیامک ایمیل خود را ثبت کنید.